Wat laat u na, aan wie en op welke manier?

Vanaf 2020 geldt de nieuwe donorwet. Denk behalve over uw organen ook eens na over wat u verder nalaat. Is dit juridisch, financieel en fiscaal goed geregeld? Het huidige systeem van donorregistratie gaat per 1 juli 2020 op de schop. We krijgen dan te maken met een systeem van actieve donorregistratie. Vanaf dat moment zal iedere Nederlander die nog niet ingeschreven staat in het Donorregister actief worden benaderd om in een brief zijn of haar keuze aan te geven. Net als nu zijn de vier keuzemogelijkheden: 1. Ja, ik geef toestemming 2. Nee, ik geef geen toestemming 3. Mijn partner of familie beslist 4. De door mij gekozen persoon beslist Wie na de eerste brief niet reageert, ontvangt een herinneringsbrief en wie daarop binnen zes weken nog niet reageert, wordt in het Donorregister als ‘geen bezwaar’ tegen orgaandonatie en weefseldonatie geregistreerd. U wordt dus verplicht om hier goed over na te denken. Wellicht is dit een goed moment om ook uw financiële, juridische en/of fiscale zaken (weer) eens tegen het licht te houden. Hoe heeft u dit geregeld bij uw overlijden of heeft u überhaupt iets geregeld? De RegisterExecuteur helpt u graag bij vragen als: • Komt uw nalatenschap bij de juiste personen terecht? • Blijft uw partner goed verzorgd achter? • Betalen uw erfgenamen niet te veel belasting? • Wordt uw uitvaart geregeld zoals u dat wilt? • Zijn uw wensen en belangrijke documenten terug t vinden na uw overlijden? • Wie regelt uw zaken als u dit zelf niet meer kunt en nog veel meer… Voor meer informatie neem contact met mij op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Linkedin