Informatierecht onterfd kind beperkt?

Op het onterven van kinderen rustte vroeger vaak nog een groot taboe. Tegenwoordig komen we deze wens in de praktijk steeds vaker tegen. Een kind onterven kan, maar dit kind heeft altijd recht op zijn/haar legitieme portie. Dit is een vordering in geld. Dit kind heeft dus geen recht op goederen en het mag zich niet bemoeien met de afwikkeling van de nalatenschap. Een onterfd kind heeft wel recht op informatie om de omvang van de vordering te kunnen vaststellen. Hierdoor kunnen ze nog een behoorlijke vinger in de pap hebben of in elk geval de afwikkeling behoorlijk frustreren en vertragen. Onlangs heeft het gerechtshof Den Haag weer een belangrijke uitspraak gedaan met betrekking tot de vraag op welke documenten een onterfd kind nu precies recht heeft. Bent u legitimaris of bent u juist de erfgenaam of executeur die bij de afwikkeling van een nalatenschap te maken heeft met een legitimaris? Neem eens contact op met ons op om u te laten informeren over uw rechten of verplichtingen

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Linkedin